Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nyheter

Stockholm

Jones Lang LaSalle Rådgivare när Citycon och CPPIB köper Kista Galleria


Jones Lang LaSalle agerade kommersiell rådgivare när finska Citycon Oyj tillsammans med Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) förvärvade Kista Galleria utanför Stockholm i ett joint venture av DNB Livforsikring ASA till ett värde av 4,6 miljarder kronor. Det är den enskilt största transaktionen för ett individuellt objekt i Sverige någonsin. Jones Lang LaSalle agerade kommersiell rådgivare när finska Citycon Oyj tillsammans med Canada Pension Plan Investment Board (CPPIB) förvärvade Kista Galleria utanför Stockholm i ett joint venture av DNB Livforsikring ASA till ett värde av 4,6 miljarder kronor. Det är den enskilt största transaktionen för ett individuellt objekt i Sverige någonsin.

Kista Galleria omfattar 60 000 kvadratmeter handelsyta uppdelat på 180 butiker samt 30 000 kvm kontor, hotell och studentbostäder. Gallerian är med sina 18 000 000 besökare per år den mest välbesökta gallerian i Storstockholm och den tredje högst omsättande.

Kista är ett snabbt växande område och köparna har i och med sitt förvärv stärkt sin roll som aktör på den Svenska marknaden. Citycon äger sedan tidigare nio köpcentrum innefattande bl a Liljeholmstorgets Galleria, Åkersberga Centrum samt Jakobsbergs centrum. I och med transaktionen gör CPPIB sitt första förvärv i Sverige.