Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nyheter

Stockholm

JLL förvärvar Nextport


​​​​Internationella fastighetsrådgivaren JLL förvärvar Nextport Business Relocation Partner och blir därmed en av Sveriges ledande aktörer även inom hyresgästrådgivning.


-Nextports lokala nätverk och kunnande i kombination med JLLs internationella tyngd blir en oslagbar kombination för våra kunder, säger Daniel Gorosch, vd JLL Sverige.

Den svenska marknaden för hyresgästrådgivning utvecklas positivt och när JLL idag förvärvar Nextport skapas en mångfacetterad aktör med marknadsledande positioner inom hyresgästrepresentation (tenant rep), projektledning samt processledning där JLL idag är verksamt med sitt WorkSmart-koncept.

-Genom sammanslagningen kan vi nu ännu bättre möta våra kunders nuvarande och framtida behov. 
JLLs målsättning är alltid att vara den ledande aktören på de marknader vi verkar på och med Nextports kompetens och starka marknadsposition, kombinerat med JLLs nätverk och tillgång till de internationella kunderna, skapar vi ett unikt och komplett kunderbjudande inom hyresgästrådgivning, säger Daniel Gorosch, vd JLL Sverige.

Nextports nuvarande vd Erik Dellner blir i och med förvärvet chef för Corporate Solutions för JLL Sverige. Marie Cronström tidigare chef för Corporate Solutions kommer att ha en ny roll som chef för affärsutveckling inom affärsområdet Corporate Solutions. 

-Jag ser verkligen fram emot att leda Corporate Solutions inom JLL Sverige. Jag har nu under en tid lärt känna JLL på både lokal nivå i Sverige, samt internationellt och jag är klart imponerad över vad jag sett. Genom att kombinera vår lokala närvaro med JLLs internationella styrka skapar vi en kombination som jag bedömer kommer att vara bra för våra kunder, säger Erik Dellner, ny chef för Corporate Solutions JLL Sverige.
JLL i Sverige består nu av totalt av 97 anställda, varav ca 30 är verksamma i affärsområdet Corporate Solutions. Den närmaste tiden följer en integrationsfas där bl.a. samlokalisering kommer att ske i JLLs befintliga lokaler på Birger Jarlsgatan 25 i Stockholm. Från och med 1 april bedrivs den sammanslagna verksamheten under namnet JLL Corporate Solutions. 

För ytterligare information, kontakta:
Daniel Gorosch, vd JLL Sverige 
Telefon 076-148 51 03, e-post: daniel.gorosch@eu.jll.com  

Erik Dellner, vd Nextport
Telefon: 08-601 11 06, e-post: erik.dellner@nextport.se