Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nyheter

Stockholm

Här är finalisterna i Green Tenant Award 2015


​Ramböll och AON i Stockholm och Skanska i Malmö har utsetts till finalister i Green Tenant Award 2015, tävlingen som årligen utser Sveriges mest hållbara kontorshyresgäst. Pristagaren koras den 23 november på Stockholms Handelskammare av juryordförande Anna Denell, hållbarhetschef på Vasakronan.

Green Tenant Award är Sveriges första och enda hållbarhetstävling för kontorshyresgäster och delas ut för fjärde året i rad. Årets finalister har utsetts utifrån sex olika kriterier: engagemang, affärsnytta, strategi, kommunikation, kompetensutveckling och medarbetartrivsel. Juryn består av juryordförande Anna Denell, hållbarhetschef Vasakronan, Nyamko Sabuni, hållbarhetschef ÅF, Ellinor Eke, vd U&We, Stellan Fryxell, hållbarhetschef Tengbom arkitekter och Erik Dellner, Director Solutions Development, Nordics, JLL

- Många av årets nominerade företag håller en väldigt hög nivå och det har varit svårt att utse finalisterna. Skanska, Ramböll och AON visar på ett stort engagemang för hållbar utveckling i samtliga led, har förmågan att påverka och inspirera och förtjänar verkligen alla tre att uppmärksammas, säger juryordförande Anna Denell.

Green Tenant Award lyfter fram kontorshyresgäster som arbetar aktivt för att utveckla och stimulera en hållbar arbetsmiljö och som strävar mot ett minskat koldioxidavtryck. Syftet är både att lyfta fram företag som gör skillnad, och att inspirera fler att följa deras exempel. Bland tidigare finalister finns både större aktörer som Google Sverige, Swedbank, Linköpings Universitet och WSP Group, men också mindre företag som exempelvis hållbarhetskonsulterna U&We, mottagare av Green Tenant Award 2014.

Årets pristagare koras den 23 november på Stockholms Handelskammare. Ceremonin pågår kl. 11:30-13:30 och bjuder bland annat på inspirationsföreläsningen ”2050 – så fick vi en hållbar värld” med journalisten och programledaren Catarina Rolfsdotter-Jansson, och en färgsprakande och hållbar lunch.

Anmälan görs via greentenantaward.se.

För mer information, kontakta:
Tengbom arkitekter
Emelie Mannheimer, Marknads- och kommunikationschef
emelie.mannheimer@tengbom.se
070-715 63 90
www.tengbom.se

JLL
Mona Örjansdotter Johansson, Marknadschef
mona.orjansdotter@eu.jll.com
08-407 36 10
www.jllsweden.se

För pressbilder: http://news.cision.com/se/green-tenant-award
Green Tenant Award är en tävling för kontorshyresgäster i Sverige som utifrån sina egna specifika förutsättningar arbetar aktivt för att utveckla och stimulera en hållbar kontorsarbetsmiljö. Tävlingen lyfter fram företag och organisationer som ser på arbetsmiljön med innovativa ögon och strävar mot ett minskat koldioxidavtryck. Tävlingen instiftades 2011 av Tengbom arkitekter och JLL Corporate Solutions. Läs mer på www.greentenantaward.se