Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nyheter

Stocholm

Jones Lang LaSalle och DTZ i gemensamt uthyrningsuppdrag

7 500 kvm butiksyta ska fyllas på Drottninggatan/Mäster Samuelsgatan i Stockholm.


Jones Lang LaSalle och DTZ har fått gemensamt uppdrag (s.k. joint agency) att hyra ut 7 500 kvm butiksyta i Klara Zenit, Drottninggatan, Stockholm åt fastighetsägaren CRI, filial till Commerz Real Investmentgesellschaft mbH, Tyskland. Jones Lang LaSalle förvaltar fastigheten Klara Zenit, Kv Blåmannen. En detaljerad sökprocess genomförs gemensamt av fastighetskonsulterna för att hitta hyresgäster som söker sig till ett förstklassigt läge, till exempel för en flaggskeppsbutik, på Drottninggatan och Mäster Samuelsgatan.

– Vi förhandlar med några aktörer som är intresserade av hela lokalen och ytterligare ett tiotal som är intresserade av delar av ytan, allt från 1 200 kvm och uppåt. Intresset är stort och vi räknar med att ha nya hyresgäster på plats som öppnar under hösten 2010, efter det att ombyggnadsarbeten och hyresgästanpassningar är utförda, säger Antony Pastiroff, ansvarig för Retail uthyrning på Jones Lang LaSalle.

Lokalen omfattar över 7 500 kvm detaljhandelsyta och mer än 1 000 kvm lager. Lokalen har fyra våningar med entréer både från Drottninggatan och från Mäster Samuelsgatan.

– Just nu har vi ett par större aktörer som vill etablera sig. Här finns en unik möjlighet att få ett förstahandsavtal. Vi förväntar att förhandlingarna kommer igång snart, säger Kevin Havill, huvudansvarig för Retail Services på DTZ i Sverige.

Sedan år 2003 ägs fastigheten Klara Zenit av CRI.