Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nyheter

Stockholm

MAC Cosmetics öppnar sin första fristående butik i Sverige


​Det amerikanska sminkvarumärket MAC Cosmetics öppnar nu sin första fristående butik i Sverige. I slutet av sommaren slår dörrarna upp till en flaggskeppsbutik på Biblioteksgatan 7 i Stockholm.  JLL Retail Tenant Representation har agerat rådgivare vid etableringen.

- Vi är glada att äntligen få etablera en fristående butik i Stockholm. Biblioteksgatan är ett utmärkt läge för vår första butik i Sverige och blir vår andra Pro Store i Norden. Butiken kommer att bli en av våra större i världen med gott om utrymme för utbildningar och evenemang, säger Merethe Paalsgard, Brand Manager Nordic på MAC.
Hörnbutiken på Biblioteksgatan är 289 kvm och kommer att öppna i slutet av sommaren. JLL Retail Tenant Representation kommer att fortsätta agera rådgivare till MAC i jakten på exklusiva lokaler om 100 kvm på bästa lägen i Sveriges storstäder.

- Det är ärofyllt att få introducera den första fristående butiken i Sverige för ett så välkänt varumärke som MAC och bidra ytterligare till butiksutbudet  i Stockholm. Responsen från både fastighetägare och konsument har varit mycket positiv, säger Martin Lindgren, chef för Corporate Solutions Sverige.

MAC Cosmetics grundades i Kanada 1984 och numera en del av den amerikanska skönhetskoncernen Estēe Lauder Companies.