Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nyheter

Stockholm

Stockholms stad storsatsar på produktionshus för konst i Farsta


Rikshem och Ikano Bostad fortsätter med utvecklingen i Telestaden.

Stockholms stad har tecknat ett 15-årigt avtal för det nya Konsthuset i Telestaden. I Konsthuset kommer det att finnas konstnärliga ateljéer och studios för skapande inom bl.a dans, textil, betong, brons, keramik och foto. Förhyrningen omfattar ca 3800 kvm och inflyttning är beräknad till sommaren 2018.

- Det är ett unikt hus för produktion av konst vi skapar med omfattande stöd från Stockholms stad, men även från Landstinget och Kulturrådet. Behovet av verkstäder och studios är mycket stort i Stockholmsområdet, säger Bo Andér ordförande för Konsthuset.

Telestaden kallas projektet där Telias tidigare huvudkontor utvecklas till en ny stadsdel i södra Stockholm. Här planeras gröna och urbana mötesplatser för en levande stadsdel där kontor, bostäder, förskolor och skolor blandas med ett rikt kulturliv och handel. 

- Konst och kultur är en viktig del i vår stadsutveckling. Vi är glada över att erbjuda Konsthuset lokaler som passar deras verksamhet, säger Per Högdin, VD för projektet Telestaden för Rikshem och Ikano Bostad.
 
 Marie Meyer på JLL är uthyrningsansvarig för Telestaden på uppdrag av Rikshem och Ikano Bostad.