Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nyheter

Göteborg

Prologis hyr ut ytterligare 10 800 kvm på Hisingen i Göteborg


Prologis hyr ut 10 800 kvm av andra etappen på Hisingen till Storex. I och med etableringen kan byggandet av etapp två starta.

Totalt består etapp två av ca 25 000 kvm med Storex som första hyresgäst. Resterande yta kommer att byggas på spekulation. Byggnaden beräknas stå färdig till januari 2019.

Prologis tecknade ett exklusivt uthyrningsavtal med JLL 2015 för att finna hyresgäster till den nya logistikparken i Torslanda. Parken består av flera logistikanläggningar på ca 60 000 m². 43 000 kvm är nu uthyrt.


- Tillsammans med Prologis har vi planerat för en flexibel och generisk produkt som tilltalar varierande verksamheter. Efter uthyrningen till Storex kan vi nu starta nästa etapp av logistikparken, säger Fredrik Jagersjö ansvarig projektledare på JLL.


- Med vår senaste uthyrning till Storex har vi nu hyrt ut över 70 % av vår nya logistikpark vid Sörredsvägen, vilket inte hade gått utan vårt fina samarbete med JLL. Under 2018 ser vi fram emot att hyra ut resterande ca 20,000 kvm tillsammans, säger Johan Nihlmark på Prologis.