Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nyheter

Göteborg

JMS Event hyr lokaler till Sveriges största Gokartbana med elbilar

Jones Lang LaSalle är rådgivare när Älvstranden Utveckling hyr ut 4 500 kvm i centrala Göteborg.


JMS Event har bedrivit gokartverksamhet i Uddevalla och Bohus sedan år 2000 och tar nu steget fullt ut och utvecklar sin verksamhet med gokartbana i centrala Göteborg med stark miljövänlig profil tack vare delvis egenutvecklade elgokarts. I samarbete med Älvstranden Utveckling kommer lokalerna att iordningställas med utrymmen för reception, omklädning, servering och en av de längsta gokartbanorna i Sverige.

Det är oerhört spännande att starta verksamhet i ett så centralt område som Gullbergsvass. Vi är också glada att kunna köra igång en gokartverksamhet med miljövänliga elbilar i full skala. Många tror att elbilen är slö, vilket inte alls är fallet. Motorerna är på 16 hk, vilket är dubbelt så mycket som vanliga gokarts och med en betydligt bättre acceleration och en topphastighet om 65 km/h, säger Martin Svendsen ägare till JMS Event.

Möjligheten ges tack vare att stora ytor på Gullbergsvassterminalen blivit lediga under 2009. Älvstranden Utveckling som äger terminalområdet vill i väntan på de omfattande infrastrukturella projekt som berör hela Gullbergsvass och centralstationsområdet göra något bra av lokalerna. Ambitionen är att hitta andra spännande användningsområden för de gamla terminalbyggnaderna.

– På sikt kommer området att genomgå stora förändringar och lokalerna kommer att rivas. I väntan på detta ges en möjlighet att dra fördel av det unika läge som lokalerna har och pröva nya typer av verksamhetsområden. Vi är öppna för fler aktörer inom event och upplevelseindustrin som kan stärka området, säger Annica Tisell, ansvarig för uthyrningen i Gullbergsvass på Älvstranden Utveckling.