Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nyheter

Stockholm

IVG tillträder fas II av volymhandelsprojekt i Marieberg, Örebro

Slutför forward funding-avtal


Den tyska fastighetsfonden IVG Funds har tillträtt fastigheten Mosås 2:72, vilken inkluderar Fas II av ett utvecklingsprojekt för volymhandel i Örebro för en av sina fonder för institutionella investerare. Fastigheten är belägen i externhandelsområdet Marieberg i Örebro och omfattar omkring 4 000 kvadratmeter. Fastigheten är i sin helhet uthyrd till Chilli och Sängjätten. Tillträdesdag var den 22 januari 2009 och butikerna kommer att öppna inom kort.

Fas I av detta utvecklingsprojekt, med omkring 2 350 kvm fullt uthyrd detaljhandelsyta, förvärvades av IVG Funds i mars 2007 och butikerna öppnade i oktober samma år. Hyresgäster i Fas I är Electrolux och Sova. Fas II är den slutliga fasen av utvecklingsprojektet.

Säljare till de båda fastigheterna var det danska fastighetsutvecklingsföretaget TK Development. Köpesumman för Fas II var 60,0 miljoner kronor och för Fas I 33,6 miljoner kronor.

Jones Lang LaSalle har agerat rådgivare till IVG Funds vid båda transaktionerna. IVG Funds har även gett Jones Lang LaSalle i uppdrag att förvalta fastigheten.

Roschier har agerat legal rådgivare till IVG Funds.

IVG Funds, grundare av IVG Immobilien AG, utvecklar, marknadsför och förvaltar högkvalitativa fondprodukter för institutionella och privata investerare. IVG Funds förvaltar för närvarande omkring EUR 14,1 miljarder.