Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nyheter

Stockholm

Skanska Healthcares designkontor för universitetssjukhuset Nya Karolinska Solna

Skanska Healthcare AB tecknar hyresavtal för sitt designkontor inför bygget av universitetssjukhuset Nya Karolinska Solna.


I samarbete med Jones Lang LaSalle har MSD, ett dotterbolag till det amerikanska läkemedelsföretaget Merck & Co. avvecklat de kontorsytor som Schering-Plough lämnade efter sig i fusionen med MSD.  Efter en omfattande utvärdering av möjliga fastigheter fann Skanska Healthcare att MSD’s lokaler på Norra Stationsgatan med storslagen utsikt över byggarbetsplatsen, var ett givet alternativ. Ytan är i storleksordningen 3 500 kvm.

– Lokalerna har ett mycket intressant läge dels mot det nya universitetssjukhuset, dels mot Life Science-området Norra station. Det är imponerande att se hur bitarna faller på plats när proffs samarbetar i detta jättepussel. Det är ett logistiskt konststycke som skall genomföras då platskontoret skall vara ”up and running” vid slutet av månaden (lokalen tillträddes 8 oktober). Vi är mycket glada över affären med inblandade parter. säger Magnus Carlsson på Jones Lang LaSalle.

Jones Lang LaSalle har agerat rådgivare till MSD i lokalavvecklingen och medverkat till uthyrning till Skanska Healthcare AB.
 
 
 
Jones Lang LaSalle arbetar med fastighetsrådgivning för fastighetsägare och hyresgäster. Med ett strukturerat grepp om lokal- och fastighetsfrågor skapas verksamhetsanpassade fastigheter och lokaler till optimal kostnad och reducerad risk.
 
Läs mer om vad vi kan göra för dig och våra tjänster för Hyresgäster och Uthyrning av lokaler.