Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nyheter

Stockholm

Ernst & Youngs svenska huvudkontor förnyar och ökar i Stockholm city

Ernst & Young AB har tecknat nytt hyresavtal för deras svenska huvudkontor på Jakobsbergsgatan 24-26 i centrala Stockholm. Fastigheten ägs av Allianz Lebensversicherungs-AG som företräds av Allianz Real Estate Germany GmbH.


Ernst & Young har under 2010 sett över sitt lokalbehov för att säkerställa en långsiktig lösning för deras växande kontorsverksamhet i Stockholm. Efter en omfattande utvärdering av möjliga fastigheter i centrala Stockholm har Ernst & Young valt att sitta kvar i de nuvarande lokalerna samt att utöka i fastigheten. De nya avtalen omfattar ca 16 800 kvm och löper till slutet av 2022.

– Vi är väldigt nöjda med den här långsiktiga lösningen och vi har kunnat säkerställa det som var viktigast för oss, en hög kontorsstandard i en lokal med det bästa läget till en marknadsmässig kostnad, där vi även har möjlighet att växa, säger Håkan Gustafsson, Partner, COO, Ernst & Young, Stockholm.

– Ernst & Young är en stor och viktigt hyresgäst för oss och vi är glada att de har valt vår fastighet för sitt svenska huvudkontor, även i fortsättningen, säger Thomas Leinberger, International Asset Management, Allianz Real Estate Germany GmbH.

Jones Lang LaSalle har agerat rådgivare vid förhandlingen.
 
 

Asset Management inom Jones Lang LaSalle arbetar med fastighetsförvaltning och strategisk rådgivning till fastighetsägare och är en av de ledande aktörerna i Sverige med mer än 1,2 miljoner kvm kommersiell yta under förvaltning. Under de första tre kvartalen i år har Jones Lang LaSalle stått för uthyrning av kommersiella lokaler om ca 179 000 kvm.