Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nyheter

Göteborg

Uthyrningsuppdrag i hamn för Stena Fastigheter 

Stena Fastigheter Göteborg AB har tecknat hyresavtal med Socialstyrelsen på cirka 2 200 kvm högkvalitativa kontorslokaler i expansiva Gårda.


Stena Fastigheter Göteborg AB har samarbetat med Jones Lang LaSalle sedan september 2008 kring uthyrningen av cirka 3 000 kvm i Gårda i Göteborg. Samarbetet på Drakegatan 1 i Gårda, Göteborg har nu gett resultat.
 
Jones Lang LaSalle har lyckats lösa lokalfrågan för Stena Fastigheter Göteborg på sex månader. Vår starka marknadsposition i Göteborg med flera framgångsrika uthyrningar i regionen i kombination med vårt fokuserade och engagerade arbetssätt har bidragit till denna framgång.
 
Stena Fastigheter har sitt huvudkontor i fastigheten som de tillträdde i början av 2008. Sedan dess har fastigheten försetts med två nya restauranger och konferensmöjligheter. Därtill har fastigheten öppnats upp för området.
 
Intresset för lokalerna har varit stort och den tillträdande hyresgästen blir Socialstyrelsen. Då länsstyrelsernas tillsynsverksamhet överförs till Socialstyrelsen medför det ett förändrat lokalbehov. Drakegatan 1 motsvarar mycket väl det nya lokalbehov som Socialstyrelsen fått.
 
Stena Fastigheter ingår i Stena Sfären och är ett av Sveriges största privatägda fastighetsbolag. Stena Fastigheter äger och förvaltar totalt cirka 2,2 miljoner kvadratmeter fördelat på 24 000 bostäder och 3 000 lokaler i Göteborg Malmö och Stockholm samt Halmstad, Lund, Lomma och Uppsala. Med hyresrätten som upplåtelseform utvecklar Stena Fastigheter långsiktigt attraktiva boendemiljöer och arbetsplatser.