Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nyheter

Uthyrningen av Stationshuset har gått som på räls


”Stationshuset” har under perioder stått tomt i dess anonyma läge invid Norra Bantorget. I takt med förädlingen av området har nu ett torg skapats framför fastigheten, vilket bildar en oas i storstadspulsen med sina caféer och restauranger. Med den nya inramningen har det vackra Stationshuset äntligen kommit till sin rätt.
 
HEFAB förvärvade fastigheten från Jernhusen i början av april 2010 som ett första led i att komplettera sin befintliga bostadsportfölj med kommersiella fastigheter.
 
”Hela projektet har varit fantastiskt, speciellt när utgången av det hela har varit så framgångsrik. Sedan förvärvet har vi lyckats marknadsföra, renovera och hyra ut. Hyresgästerna har dessutom i stort sett redan flyttat in, allt på knappt ett år. Det har varit ett otroligt intresse på marknaden vilket har genererat en hyresnivå som nästan fördubblat fastighetens värde”, säger Magnus Carlsson, Jones Lang LaSalle, som ansvarat för uthyrningsuppdraget.
 
”Det gamla ”Stationshuset” är återigen fyllt med liv och rörelse. Vi är mycket glada över att projektet har blivit så framgångsrikt och att det har blivit en bra mix av hyresgäster. Hyresgästerna som flyttar in hos oss är bland annat Apsis Consulting, SAB Miller, Trustwave och Le Bureau. Vi hälsar alla varmt välkomna”. Säger Mathias Borg, vd på HEFAB.
 
Hefab äger idag ett 20-tal bostadsfastigheter med ca 750 lägenheter. HEFAB är främst verksamma med att bygga och förvalta bostäder med hög standard. I dess strategi att bredda sin verksamhet har man förvärvat stationshuset på Lilla Bantorget. Stationshuset är beläget i ett av de mest expansiva områdena i citykärnan med prominenta grannar som Clarion Sign Hotel, Kungsbrohuset och Flat Iron Building.
  
Jones Lang LaSalle har på uppdrag av Hefab svarat för uthyrningen.