Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nyheter

Stockholm

Sanoma Utbildning AB flyttar till Skutan 10 och Anders Bodin Fastigheter

Jones Lang LaSalle har varit rådgivare vid uthyrningen.


Sanoma Utbildning AB (tidigare Bonnier Utbildning) har valt att teckna ett 7-årigt hyreskontrakt om ca 1 600 kvm i fastigheten Skutan 10 på Alströmergatan 12 invid Västermalmsgallerian på Kungsholmen. Sanoma Utbildning AB  kommer därmed att flytta sitt kontor från det anrika Bonnierhuset på Sveavägen i centrala Stockholm under hösten 2012.

”Vi är väldigt glada och stolta att kunna välkomna Sanoma Utbildning AB till Skutan 10 och vi ser fram emot den fortsatta samverkan med vår nya hyresgäst”, säger Helena Bodin på Anders Bodin Fastigheter.

”Det är oerhört givande att få vara drivande i ett uthyrningsarbete som resulterar i att attrahera en hyresgäst med ett så starkt varumärke. Det är extra roligt i detta fall att flytta ett företag med stark anknytning till det mytomspunna Bonnierhuset på Sveavägen. Vi ser fram emot att under våren fullborda arbetet och hyra ut den sista vakanta kontorsytan högst upp i fastigheten om 420 kvm med takterrass”, säger Sara Olsson och Maria Mastej, Jones Lang LaSalle som ansvarar för uthyrningsuppdraget.

Anders Bodin Fastigheter är ett familjeföretag, i tredje generationen, som bygger och förvaltar egna fastigheter. Deras fastigheter är koncentrerade till Stockholms innerstad och Alvik.

Fastigheten Skutan 10 ligger på Alströmergatan 12 och uppfördes 1917 av arkitekt Knut Nordenskiöld. Fastigheten består av moderna, miljöklassade kontorslokaler om totalt drygt 6 300 kvm med flexibel och yteffektiv planlösning.