Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nyheter

Stockholm

Jones Lang LaSalle i nytt samarbete med Älvstranden

Utveckling AB Älvstranden Utveckling AB har anlitat Jones Lang LaSalle som rådgivare vid uthyrning av delar av terminalanläggningen Gullbergsvass med tillhörande kontor i centrala Göteborg.


Jones Lang LaSalle kommer att bistå Älvstranden Utveckling AB med uthyrningen av de mycket centrala lokaler och ytor som DHL lämnar efter sig när de flyttar till nya lokaler under våren 2009. Utöver cirka 20 000 kvm kallageryta ingår även cirka 3 000 kvm kontor, cirka 57 000 kvm uppställningsyta samt 245 parkeringsplatser i garage i uthyrningsuppdraget.
 
Gullbergsvassområdet står inför stora förändringar och ambitionen är att området skall utvecklas till en ny stadsdel med kontor och bostäder om 10-20 år. Området har ett mycket centralt läge, med cirka 5 minuters promenad till Nordstan och Brunnsparken. Tillgängligheten med bil är mycket god med närhet till E6 vid Tingstadstunneln, Göta Älvbron och Götatunneln. Det är dock närheten till Centralstationen med fantastiska möjligheter att nyttja kollektivtrafiken som är en starkt bidragande orsak till att området är spännande som arbetsplats.
 
Det är glädjande att vi har fått förtroendet att bistå Älvstranden i Gullbergsvass. Området står inför en spännande förändring och vi arbetar med att utveckla området med förhoppningsvis spännande hyresgäster som ger ett nytt liv åt Gullbergsvass. Vi vill kunna bidra med att öppna upp området för Göteborg och erbjuda centrala lokaler till mycket markandsfördelaktiga nivåer.