Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nyheter

Göteborg

Lona Knapes gata 5 fullt uthyrd

Jones Lang LaSalle har som rådgivare till Eurocommercial hyrt ut och fyllt samtliga vakanta ytor i fastigheten Degeln 1 vid 421 i Högsbo. Ascendo AB, Secor AB och Nonbye Sweden har redan flyttat in och ytterligare en hyregäst är på väg in.


Efter 6 månaders uthyrningsarbete är fastigheten Degeln 1 på Lona Knapes gata 5 fullt uthyrd. Ascendo AB och Secor AB som tecknat kontrakt på 132 respektive 122 kvm flyttade in under februari. Ytterligare 306 kvm har iordningställts för Nonbye Sweden som flyttat in under maj. Den fjärde hyresgästen är Scan Global Logistics som lämnar Hisings Backa för att i september flytta in i nyrenoverad lokal om 685 kvm.

Högsbo och framförallt området kring köpcentrumet 421 har sett en ökad efterfrågan på kontorslokaler de senaste två kvartalen. Läget med närheten till köpcentrumet, lättillgänglig kollektivtrafik, goda parkeringsmöjligheter utanför de kommande biltullarna samt prisvärda fräscha lokaler är faktorer som attraherat de nya hyresgästerna. Intill kontorshuset ligger köpcentrat 421 som omfattar ca 30 000 kvm handelsyta och har en attraktiv mix av hyresgäster (Media Markt, ICA Maxi, Intersport,H&M, Lindex mfl), något som centrats 4 miljoner besökare bekräftar.

Hyresnivåerna i Högsbo ligger i många fall under hälften av vad det kostar i centrala Göteborg, varför allt fler ser möjligheten med att etablera sig i området. Vakansgraden i området är i dagsläget 13%, något som kan komma att sjunka i takt med den fortsatta utvecklingen av Högsbo/Sisjöns handelsområde. Totalt planeras ca 50 000 kvm ny handel samt bostäder, kontor och hotell i området, vilket kommer öka attraktionskraften.