Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nyheter

Stockholm

IVG säljer högkvalitativ kontorsfastighet i Sverige


Den tyska fastighetsfonden IVG Institutional Funds har avyttrat en kontorsfastighet på Sturegatan 1 i Sundbyberg, Stockholm för en av sina institutionella fonder. Fastighetens uthyrbara area uppgår till 12 300 kvadratmeter och är fullt uthyrd till Svenska Kraftnät. Vasakronan AB (publ) är den förvärvande parten i transaktionen och det underliggande fastighetsvärdet är 468 miljoner kronor.

- IVG förvärvade Magasinet 1 2009 från Skanska då byggnaden var precis färdigställd och anpassad efter Svenska Kraftnäts verksamhet. Byggnaden är modern, flexibel och håller en hög teknisk standard. Centrala Sundbyberg är ett av de bästa kontorslägena i Stockholm med utmärkta kommunikationer och service, säger Jörg Laue, Senior Transaction Manager på IVG.
 
IVG är mycket nöjda med att se Vasakronan som köpare och är övertygade om att hyresgästen också fortsättningsvis kommer att vara väl omhändertagna av den nya ägaren.
IVGs fastighetsportfölj i Sverige uppgår i dagsläget till 140 000 kvadratmeter, fördelat på fyra geografiska marknader i landet.
Jones Lang LaSalle var rådgivare till IVG i transaktionen.

________________________________________________________________________________
För mer information, kontakta:
Bojan Ticic, Associate Director, Capital Markets, tel: 08-453 51 18