Skip Ribbon Commands
Skip to main content

Nyheter

Stockholm

Jones Lang LaSalle hyr ut i miljösmarta Waterfront Building


Jones Lang LaSalle har tillsammans med Jarl Asset Management påbörjat arbetet med uthyrningen av nya Waterfront Building som är belägen vid Klara sjö i centrala Stockholm. Två viktiga hyresgäster har tecknat hyresavtal; tv- och datorspelsutvecklingsföretaget GRIN och pappers- och hygienkoncernen SCA. Jones Lang LaSalle har tillsammans med Jarl Asset Management påbörjat arbetet med uthyrningen av nya Waterfront Building som är belägen vid Klara sjö i centrala Stockholm. Två viktiga hyresgäster har tecknat hyresavtal; tv- och datorspelsutvecklingsföretaget GRIN och pappers- och hygienkoncernen SCA.

Byggnaden ses som ett föregångsexempel som ska använda hälften så mycket energi som EU:s Green Building Standard. Detta uppnås genom smarta lösningar, exempelvis att energi flyttas mellan husets olika delar vid behov.

GRIN var den första hyresgäst som blev klar för Waterfront Building. GRIN startades 1997 och bland kunderna märks flera av världens mest välrenommerade spelföretag. GRIN har vuxit snabbt de senaste åren och i Stockholm finns 130 anställda. Idag sitter företaget i Hitechbuilding (tredje Hötorgsskrapan) vid Hötorget i Stockholm. I december kommer GRIN att flytta sitt huvudkontor till Waterfront Building och hyra ett helt våningsplan, omkring 2100 kvadratmeter.

Den andra hyresgästen i Waterfront Building blir hygien- och papperskoncernen SCA. Företaget flyttar sitt huvudkontor från Stureplan för att hyra två plan om cirka 4 200 kvm i den nya byggnaden från och med april 2010.

Waterfront Building är en del av Stockholm Waterfront, som även innehåller kongresshall med plats för 3 000 deltagare och ett hotell med 418 rum. Hotellet ska stå klart sommaren  2010. Kongressanläggningen ska invigas i december samma år. Bakom projektet står CarVal Investors och Niam Fund III tillsammans med Jarl Asset Management.

Jones Lang LaSalle ser fram emot att bidra till att fortsätta utveckla den nya fastigheten Waterfront och området Stockholm Waterfront genom framför allt ett gediget uthyrningsarbete för att skapa en bra sammansättning hyresgäster.