News release

JLL rådgivare när Alba Golf öppnar i Sturegallerian

Alba Golf gör entré i Stockholm och öppnar sin första enhet i Sturegallerian senare i höst. Lokalen på cirka 1000 kvm fylls av inomhus-golf samt ett anpassat erbjudande av mat och dryck. JLL har varit rådgivare till Sturegallerian i uthyrningsprocessen.

October 08, 2021

Alba Golf gör entré i Stockholm och öppnar sin första enhet i Sturegallerian senare i höst. Lokalen på cirka 1000 kvm fylls av inomhus-golf samt ett anpassat erbjudande av mat och dryck. JLL har varit rådgivare till Sturegallerian i uthyrningsprocessen.

Alba Golf väljer Sturegallerian som sin första etablering och tar därmed golfen in till city. Med ett koncept fyllt av kvalitativ inomhus-golf kombinerat med mat och dryck vill de locka både den inbitna golfaren samt  de som vill ta en AW och hänga med sina vänner. En av personerna bakom den nya satsningen är entreprenören och Daniel Wellington-grundaren Filip Tysander.

-          Golf är en riktigt social aktivitet, men tröskeln för att börja kan ibland vara hög. Med Alba Golf vill vi tillgängliggöra golfen till en bredare målgrupp och vi vet att många idag vill umgås på ett aktivitetsbaserat sätt. I Sturegallerian kommer vi att skapa en helhetsupplevelse, med mat och dryck i en härlig atmosfär, dit vem som helst kan komma med sina vänner, kollegor eller familj, säger Henrik Berg Björnelius, VD på Alba Golf.

-          Vi är väldigt glada att få välkomna Alba golf till Sturegallerian och stolta att de väljer vår handelsplats för sin första etablering. Vi ser fram emot att kunna erbjuda en aktivitet som passar vår målgrupp väldigt bra och som kompletterar Sturegallerians utbud på ett modernt sätt, säger Ann-Sofie Svennberg, Centrumchef på Sturegallerian.

-          Vi är stolta över att vara rådgivare till Sturegallerian i denna uthyrning, som kommer bidra med ett nytt segment till city och lyfter fram de upplevelser som vi så gärna vill uppleva mer av nu och framåt, säger Mikaela Murray, Director på JLL Agency AB. 


About JLL

JLL (NYSE: JLL) is a leading professional services firm that specializes in real estate and investment management. JLL shapes the future of real estate for a better world by using the most advanced technology to create rewarding opportunities, amazing spaces and sustainable real estate solutions for our clients, our people and our communities. JLL is a Fortune 500 company with annual revenue of $16.6 billion, operations in over 80 countries and a global workforce of more than 91,000 as of December 31, 2020. JLL is the brand name, and a registered trademark, of Jones Lang LaSalle Incorporated. For further information, visit jll.com.