News release

Tacton Systems hyr ett våningsplan i Klara Omega

Tacton har tecknat ett hyresavtal för ett våningsplan om cirka 1100 kvadratmeter i Klara Omega.

October 07, 2020

Tacton har tecknat ett hyresavtal för ett våningsplan om cirka 1100 kvadratmeter i Klara Omega. Fastigheten är belägen mitt i city på Klara Norra Kyrkogata och ägs av LO.

Projekt ”Klara Omega” är en storsatsning från fastighetsägarens sida. I samarbete med JLL totalrenoveras och omvandlas cirka 7000 kvm till ljusa och flexibla kontor i åtta plan. Andra hyresgäster som har flyttat in i fastigheten är EQT-ägda Karo Pharma samt Kivra.

  • I Klara Omega har vi hittat ett kontor där vårt bolag kan utvecklas långsiktigt och våra medarbetare få en modern och kreativ arbetsmiljö, säger Bo Gyldenvang, CEO på Tacton.

Tacton är ett internationellt SaaS-bolag, Software as a Service, som arbetar med avancerad teknik inom bland annat AI.

  • Att ännu ett modernt företag väljer att etablera sig i Klara Omega ser jag som ett kvitto på vi utvecklar attraktiva kontor anpassade för företagens utveckling, säger Frank Henriksson, VD Kungslagern (LO).

JLL har uppdraget att utveckla och hyra ut fastigheten, som ligger i attraktivt läge mellan Kungsgatan och Norra Bantorget, bara några minuters promenad från Centralstationen och Arlanda Express.

  • Det är glädjande att vi hyr ut ytterligare ett våningsplan i Klara Omega. Tacton är ett techbolag i framkant som passar väl in i hyresgästmixen, säger Erik Skalin, Head of Agency på JLL.

Läs mer om projekt Klara Omega här: https://klaraomega.live.jll.com